Canada: de la colonizare la confederatie

In data de 1 julie 2017 canada a sarbatorit 150 de ani de cand a devenit confederatie.
Istoria ei moderna insa incepe in anul 1534, cand regele Frantei Francisc I l-a trimis pe navigatorul Jaques Cartier sa conduca o expeditie in Lumea Noua cu scopul de a gasi aur si alte bogatii, precum si o noua ruta navigabila spre Asia.

26 iunie – Ziua Drapelului Naţional

Drapelul tricolor românesc, alături de stemă şi imn reprezintă un însemn naţional important al neamului nostru. El are o tradiţie populară şi creştină precum şi una revoluţionară.

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe sau George (din greaca Gheorghios «agricultor») este un sfânt pomenit de aproape toate Bisericile tradiționale, de obicei pe data de 23 aprilie. Este considerat patron al multor țări, regiuni și orașe.

Welcome to Canada image

Curiozitatile Canadei

Cu  9,9 milioane de km pătraţi, Canada este cea de-a doua cea mai mare ţară din lume, după Rusia; Granita dintre Canada si Statele Unite ale Americii este denumita “International Boundary” si are o lungime de 8.891 km, fiind cea mai lunga granita intre doua state ...

Nae Ionescu

Nae Ionescu – un personaj controversat

Pe 15 martie comemorăm 77 de ani de la trecerea în neființă a lui Nae Ionescu - Doctor în filosofie, profesor universitar și publicist. S-a născut la 16 iunie 1890 în Brăila, într-o familie modestă, cu rădăcini ţărăneşti.