Super Luna – Noiembrie 14, 2016

Imagine super luna

Pentru cei pasionati de lumea astrelor data de 14 noiembrie 2016 va ramane  cu siguranta in amintirea lor deoarece, in aceasta seara, natura va pune in scena un spectacol extraordinar.

Pe 14 noiembrie, oamenii de peste tot din lume vor putea vedea ceea ce poate fi considerata o oportunitate unica in viata. Daca veti privi cerul, veti avea parte de un peisaj mirific: o luna plina imensa. Asta se datoreaza faptului ca, pentru prima data in ultimii 70 de ani, astrul noptii se va afla cel mai aproape de Pamant – circa 356,511km, in jurul orei 8:10 pm.  Potrivit nasa.gov in aceasta seara, la apogeu,  Luna va fi cu aproximativ 30% mai mare decat de obicei, si din aceasta cauza, va aparea ca fiind mult mai stralucitoare comparat cu oricare alta zi.  Acest fenomen extraordinar a avut loc ultima data in ianuarie 1948 si, dupa calculele specialistilor, se va produce urmatoarea data abia in anul 2034.

Pentru mai multe informatii si pentru a afla cand este cel mai indicat sa va ridicati privirile spre cer aici, in zona Americii de Nord, pentru a va bucura de spectacolul astral, puteti accesa earthsky.org

Asadar, cu speranata ca vremea va coopera cu noi , iar cerul va fi senin, va invitam sa va pregatiti o patura groasa si aparatul de fotografiat pentru a captura splendoarea selenica din aceasta seara.